Makovník: Tajemství české vánoční klasiky
Makovník: Česká klasika Málokterý dezert evokuje vzpomínky na dětství a tradiční českou kuchyni tak jako makovník. Tento vláčný...
Makovník: Česká klasika Málokterý dezert evokuje vzpomínky na dětství a tradiční českou kuchyni tak jako makovník. Tento vláčný...
Princip fungování indukčního vařiče Indukční vařič, na rozdíl od klasického plynového či elektrického sporáku, neohřívá potraviny...
Co jsou to chlebíčky? Chlebíčky jsou neodmyslitelnou součástí české kuchyně a kultury. Jsou to vlastně malé, otevřené sendviče, které...
Alpský knedlík: Tradiční pochoutka Alpský knedlík, v překladu „alpský knedlík“, je syté a uspokojující jídlo, které pochází z hornatých oblastí Evropy, zejména z Rakouska a jižního Německa. Toto vydatné jídlo je oblíbené mezi turisty, lyžaři a všemi, kteří hledají chutné a energeticky vydatné jídlo, které je...
09. 11. 2024
Co je Solamyl? Solamyl je obchodní název pro bramborový škrob, který se používá jako zahušťovadlo v kuchyni. Vyrábí se z brambor, ze kterých se extrahuje, čistí a suší škrob. Výsledkem je jemný bílý prášek bez chuti a zápachu, který má vynikající zahušťovací vlastnosti. Solamyl se používá k zahuštění...
08. 11. 2024
Historie naanu Naan, tento lahodný kousek nebe, má kořeny hluboko v historii indického subkontinentu. Jeho příběh se začal psát před staletími, pravděpodobně s příchodem prvních pěstitelů pšenice do údolí řeky Indus. Naan, slovo perského původu, v podstatě znamená "chléb" a odkazuje na jeho základní roli v indické...
08. 11. 2024
Dokonalá snídaně Víkendový start do nového dne? To jsou vajíčka naměkko nebo třeba domácí vafky s medem. Ten moment, kdy se žloutek rozteče po křupavým toastu jako tekutý med, to je prostě paráda! Není náhoda, že si lidi dávají vafky nebo vajíčka k snídani - jsou to totiž pořádný nutriční bomby. Zatímco vafky...
08. 11. 2024
Nejlepší kavárny v Olomouci Olomouc, město s bohatou historií a pulzující atmosférou, je doslova rájem pro milovníky kávy. V malebných uličkách historického centra i v moderních zákoutích se ukrývají kavárny, které lákají na lahodné nápoje, útulné prostředí a lákavou gastronomii. Ať už toužíte po šálku silného...
07. 11. 2024
Šlehačka: Sladká tečka na dortu Šlehačka, nadýchaný oblak sladkosti, je tou pravou tečkou na dortu každé sladké pochoutky. Její jemná textura a lahodná chuť dokáží pozvednout dezerty na zcela novou úroveň. Ať už si ji dopřáváte na štrúdlu, zmrzlině nebo jen tak samotnou, šlehačka vždycky potěší. Příprava...
07. 11. 2024
Nejlevnější potraviny v Česku V dnešní době, kdy ceny potravin rostou raketovým tempem, je stále těžší najít kvalitní a zároveň levné jídlo. Pro mnoho českých domácností se stává hledání nejlevnějších potravin nutností. Kde ale v Česku nakoupit základní potraviny, jako je pečivo, mléčné výrobky, maso a...
07. 11. 2024
Historie svařáku Kořeny svařeného vína, jak se zdá, sahají až do dob starověkého Říma. Římané, známí svým kultivovaným životním stylem, pili nápoj zvaný conditum paradoxum. Ten se připravoval svařením vína s medem, kořením a bylinkami. Conditum paradoxum sloužilo nejen k zahřátí v chladných měsících, ale i...
06. 11. 2024
Historie italské kuchyně Italská kuchyně, jak ji známe dnes, je výsledkem staletí kulinářských tradic a vlivů sahajících až do starověku. Již staří Římané si potrpěli na kvalitní suroviny a jejich kuchyně se vyznačovala používáním olivového oleje, bylinek a zeleniny. Po pádu Římské říše se italský poloostrov...
06. 11. 2024
Co jsou to kvasnice Kvasnice jsou živé organismy, konkrétně mikroskopické houby, které se živí cukrem a produkují oxid uhličitý a alkohol. Právě tato produkce oxidu uhličitého je to, co dělá kvasnice tak užitečnými při pečení. Když se kvasnice přidají do těsta, začnou konzumovat cukry přítomné v mouce. Tento proces...
06. 11. 2024