Kalamáry

Kalamáry: Tajemství křupavé chuti moře

Kalamáry: mořští měkkýši Kalamáry patří do třídy hlavonožců a jsou blízcí příbuzní chobotnic a sépií. Vyznačují se protáhlým, torpédovým tvarem těla, deseti chapadly (osm kratších a dvě delší, zatažitelná) a velkýma, dobře vyvinutýma očima. Kalamáry jsou draví živočichové a živí se rybami, korýši a...

Dort S Ovocem

Osvěžte se: Lahodné recepty na dort s ovocem pro horké dny

Výběr správného ovoce Při výběru ovoce na dort se fantazii meze nekladou. Nicméně, některé druhy se hodí více než jiné. Chuťové kombinace hrají klíčovou roli. Jahody a maliny skvěle doplní lehký tvarohový krém, zatímco borůvky a ostružiny se báječně snoubí s čokoládou. Exotické ovoce, jako mango či ananas, dodá...

Lobster Olomouc

Olomouc láká na humry: Kde si pochutnat?

Olomoucká gastronomie Olomouc, perla Moravy, okouzlí nejen svou architekturou a historií, ale i bohatou gastronomií. Ať už toužíte po tradičních specialitách, nebo moderní kuchyni, restaurace v Olomouci splní očekávání i těch nejnáročnějších gurmánů. Olomoucká gastronomie je proslulá svou pestrostí a důrazem na...

Kolovna

Nejlepší pražské kolovny, kde to žije!

Kolovna: Pražská restaurace V samém srdci Prahy, jen pár kroků od Staroměstského náměstí, se nachází restaurace Kolovna. Už samotný název napovídá, že se nejedná o tuctové místo. Kolovna totiž sídlí v historické budově bývalé kočárovny, která si dodnes zachovala svůj unikátní ráz. Vysoké stropy, dřevěné...

Tri Zmrzli Datum 2022

Ochutnejte léto: 3 zmrzliny, které jste v roce 2022 museli milovat

Nejlepší zmrzliny roku 2022 Tři zmrzliny, datum 2022 a nekonečné letní dny plné slunce. Co by mohlo být lepšího? Snad jen žebříček těch nejlepších zmrzlin, které v roce 2022 osvěžily chuťové pohárky Čechů. Ať už jste milovníky klasiky v podobě vanilkové nebo čokoládové, nebo dáváte přednost experimentům s...

Hotovky Cz

Hotovky.cz: Vaše záchrana pro rychlou a chutnou večeři

Hotovky: Rychlé řešení pro zaneprázdněné V dnešní uspěchané době, kdy se mnozí povinnosti a čas je vzácný, hledáme často rychlá a snadná řešení i v kuchyni. Právě zde přicházejí na scénu hotovky, které se stávají stále oblíbenější volbou pro zaneprázdněné jednotlivce i rodiny. Hotovky, ať už mražené...

Pštrosí Vejce

Pštrosí vejce: Gigantická delikatesa, která vás ohromí

Velikost a hmotnost Pštrosí vejce je opravdový gigant mezi vejci. Dosahuje průměrné hmotnosti 1,5 kg, což odpovídá zhruba 25 slepičím vejcím. Jeho šířka se pohybuje okolo 15 cm a výška kolem 13 cm. Díky své impozantní velikosti se pštrosí vejce stalo vyhledávanou delikatesou a ozdobou slavnostních tabulí. Jedno vejce...

Sardinky

Sardinky: Malá konzerva, velká chuť!

Historie sardinek Sardinky, malé ryby s velkou chutí, jsou s námi již po staletí. Konzervace ryb, včetně sardinek, má své kořeny již ve starověku. Římané uchovávali ryby v soli a oleji, aby je uchovali čerstvé po delší dobu. Tato metoda se stala základem pro moderní konzervování ryb. První skutečné rybí konzervy se...

Pocky

Pocky: Japonské sladkosti, které si zamilujete

Pocky: Oblíbené japonské tyčinky Pocky jsou neodmyslitelnou součástí japonské kultury a pro mnohé představují symbol dětství a nostalgie. Tyto tenké sušenkové tyčinky, částečně máčené v lahodné polevě, si získaly srdce lidí po celém světě. Jejich obliba tkví v jednoduchosti, křupavosti a široké škále...

Oplatky

Tajemství křupavých oplatků: Odhalte recept na vánoční klasiku.

Historie oplatků Oplatky, tenké a křupavé pochoutky, mají dlouhou a bohatou historii sahající až do středověku. Původně se oplatky pekly při náboženských obřadech a symbolizovaly chléb používaný při přijímání. Tyto první oplatky byly jednoduché, vyrobené pouze z mouky a vody. Postupem času se začaly oplatky péct i...