Obložené chlebíčky: České chuťovky, které nikdy nezklamou
Co jsou to chlebíčky? Chlebíčky jsou neodmyslitelnou součástí české kuchyně a kultury. Jsou to vlastně malé, otevřené sendviče, které...
Co jsou to chlebíčky? Chlebíčky jsou neodmyslitelnou součástí české kuchyně a kultury. Jsou to vlastně malé, otevřené sendviče, které...
Trendy pánské střihy Pánské střihy a účesy pro muže se neustále vyvíjejí a trendy se mění s dobou. Co letělo loni, už letos být out....
Co je helix piercing? Helix piercing patří mezi oblíbené ozdoby ucha a dělá se v horní chrupavčité části. Chrupavka je vlastně taková...
Co je to muzza? V kontextu italské pizzy se se slovem „muzza“ pravděpodobně setkáte jako se zkratkou pro mozzarellu. Mozzarella je měkký, bílý sýr s jemnou chutí, který je základní ingrediencí mnoha druhů pizzy, zejména té neapolské. Existuje mnoho druhů mozzarelly, ale na pizzu se nejčastěji používá mozzarella fior di...
31. 10. 2024
Historie Fruitisima Značka Fruitisimo se zrodila z vášně pro čerstvé ovocné nápoje a zdravý životní styl. Vše začalo v roce 2003, kdy se v Praze otevřel první stánek s jednoduchou myšlenkou: nabízet lidem lahodné a osvěžující nápoje z čerstvého ovoce a zeleniny. Zakladatelé Fruitisima věřili, že kvalitní suroviny a...
31. 10. 2024
Historie kvašení Kvašení je proces starý jako lidstvo samo. Již v dávných dobách, tisíce let před naším letopočtem, lidé pozorovali, že ponechané potraviny se mění. Zrna namočená ve vodě zkvasila a dala vzniknout prvním pivům. Šťávy z ovoce se proměnily v opojné nápoje. Tyto procesy, ač tehdy nepochopené, znamenaly...
30. 10. 2024
Kalamáry: mořští měkkýši Kalamáry patří do třídy hlavonožců a jsou blízcí příbuzní chobotnic a sépií. Vyznačují se protáhlým, torpédovým tvarem těla, deseti chapadly (osm kratších a dvě delší, zatažitelná) a velkýma, dobře vyvinutýma očima. Kalamáry jsou draví živočichové a živí se rybami, korýši a...
30. 10. 2024
Výběr správného ovoce Při výběru ovoce na dort se fantazii meze nekladou. Nicméně, některé druhy se hodí více než jiné. Chuťové kombinace hrají klíčovou roli. Jahody a maliny skvěle doplní lehký tvarohový krém, zatímco borůvky a ostružiny se báječně snoubí s čokoládou. Exotické ovoce, jako mango či ananas, dodá...
30. 10. 2024
Olomoucká gastronomie Olomouc, perla Moravy, okouzlí nejen svou architekturou a historií, ale i bohatou gastronomií. Ať už toužíte po tradičních specialitách, nebo moderní kuchyni, restaurace v Olomouci splní očekávání i těch nejnáročnějších gurmánů. Olomoucká gastronomie je proslulá svou pestrostí a důrazem na...
29. 10. 2024
Kolovna: Pražská restaurace V samém srdci Prahy, jen pár kroků od Staroměstského náměstí, se nachází restaurace Kolovna. Už samotný název napovídá, že se nejedná o tuctové místo. Kolovna totiž sídlí v historické budově bývalé kočárovny, která si dodnes zachovala svůj unikátní ráz. Vysoké stropy, dřevěné...
29. 10. 2024
Nejlepší zmrzliny roku 2022 Tři zmrzliny, datum 2022 a nekonečné letní dny plné slunce. Co by mohlo být lepšího? Snad jen žebříček těch nejlepších zmrzlin, které v roce 2022 osvěžily chuťové pohárky Čechů. Ať už jste milovníky klasiky v podobě vanilkové nebo čokoládové, nebo dáváte přednost experimentům s...
29. 10. 2024
Hotovky: Rychlé řešení pro zaneprázdněné V dnešní uspěchané době, kdy se mnozí povinnosti a čas je vzácný, hledáme často rychlá a snadná řešení i v kuchyni. Právě zde přicházejí na scénu hotovky, které se stávají stále oblíbenější volbou pro zaneprázdněné jednotlivce i rodiny. Hotovky, ať už mražené...
28. 10. 2024
Velikost a hmotnost Pštrosí vejce je opravdový gigant mezi vejci. Dosahuje průměrné hmotnosti 1,5 kg, což odpovídá zhruba 25 slepičím vejcím. Jeho šířka se pohybuje okolo 15 cm a výška kolem 13 cm. Díky své impozantní velikosti se pštrosí vejce stalo vyhledávanou delikatesou a ozdobou slavnostních tabulí. Jedno vejce...
28. 10. 2024