Muzza

Odpověď: Tajemství dokonalé pizzy Muzza

Co je to muzza? V kontextu italské pizzy se se slovem „muzza“ pravděpodobně setkáte jako se zkratkou pro mozzarellu. Mozzarella je měkký, bílý sýr s jemnou chutí, který je základní ingrediencí mnoha druhů pizzy, zejména té neapolské. Existuje mnoho druhů mozzarelly, ale na pizzu se nejčastěji používá mozzarella fior di...

Fruitisimo

Osvěžte se s Fruitisimo: Letní hity, které vás dostanou!

Historie Fruitisima Značka Fruitisimo se zrodila z vášně pro čerstvé ovocné nápoje a zdravý životní styl. Vše začalo v roce 2003, kdy se v Praze otevřel první stánek s jednoduchou myšlenkou: nabízet lidem lahodné a osvěžující nápoje z čerstvého ovoce a zeleniny. Zakladatelé Fruitisima věřili, že kvalitní suroviny a...

Kvas

Tajemství kvašení: Odhalujeme kouzlo starodávné techniky

Historie kvašení Kvašení je proces starý jako lidstvo samo. Již v dávných dobách, tisíce let před naším letopočtem, lidé pozorovali, že ponechané potraviny se mění. Zrna namočená ve vodě zkvasila a dala vzniknout prvním pivům. Šťávy z ovoce se proměnily v opojné nápoje. Tyto procesy, ač tehdy nepochopené, znamenaly...

Kalamáry

Kalamáry: Tajemství křupavé chuti moře

Kalamáry: mořští měkkýši Kalamáry patří do třídy hlavonožců a jsou blízcí příbuzní chobotnic a sépií. Vyznačují se protáhlým, torpédovým tvarem těla, deseti chapadly (osm kratších a dvě delší, zatažitelná) a velkýma, dobře vyvinutýma očima. Kalamáry jsou draví živočichové a živí se rybami, korýši a...

Dort S Ovocem

Osvěžte se: Lahodné recepty na dort s ovocem pro horké dny

Výběr správného ovoce Při výběru ovoce na dort se fantazii meze nekladou. Nicméně, některé druhy se hodí více než jiné. Chuťové kombinace hrají klíčovou roli. Jahody a maliny skvěle doplní lehký tvarohový krém, zatímco borůvky a ostružiny se báječně snoubí s čokoládou. Exotické ovoce, jako mango či ananas, dodá...

Lobster Olomouc

Olomouc láká na humry: Kde si pochutnat?

Olomoucká gastronomie Olomouc, perla Moravy, okouzlí nejen svou architekturou a historií, ale i bohatou gastronomií. Ať už toužíte po tradičních specialitách, nebo moderní kuchyni, restaurace v Olomouci splní očekávání i těch nejnáročnějších gurmánů. Olomoucká gastronomie je proslulá svou pestrostí a důrazem na...

Kolovna

Nejlepší pražské kolovny, kde to žije!

Kolovna: Pražská restaurace V samém srdci Prahy, jen pár kroků od Staroměstského náměstí, se nachází restaurace Kolovna. Už samotný název napovídá, že se nejedná o tuctové místo. Kolovna totiž sídlí v historické budově bývalé kočárovny, která si dodnes zachovala svůj unikátní ráz. Vysoké stropy, dřevěné...

Tri Zmrzli Datum 2022

Ochutnejte léto: 3 zmrzliny, které jste v roce 2022 museli milovat

Nejlepší zmrzliny roku 2022 Tři zmrzliny, datum 2022 a nekonečné letní dny plné slunce. Co by mohlo být lepšího? Snad jen žebříček těch nejlepších zmrzlin, které v roce 2022 osvěžily chuťové pohárky Čechů. Ať už jste milovníky klasiky v podobě vanilkové nebo čokoládové, nebo dáváte přednost experimentům s...

Hotovky Cz

Hotovky.cz: Vaše záchrana pro rychlou a chutnou večeři

Hotovky: Rychlé řešení pro zaneprázdněné V dnešní uspěchané době, kdy se mnozí povinnosti a čas je vzácný, hledáme často rychlá a snadná řešení i v kuchyni. Právě zde přicházejí na scénu hotovky, které se stávají stále oblíbenější volbou pro zaneprázdněné jednotlivce i rodiny. Hotovky, ať už mražené...

Pštrosí Vejce

Pštrosí vejce: Gigantická delikatesa, která vás ohromí

Velikost a hmotnost Pštrosí vejce je opravdový gigant mezi vejci. Dosahuje průměrné hmotnosti 1,5 kg, což odpovídá zhruba 25 slepičím vejcím. Jeho šířka se pohybuje okolo 15 cm a výška kolem 13 cm. Díky své impozantní velikosti se pštrosí vejce stalo vyhledávanou delikatesou a ozdobou slavnostních tabulí. Jedno vejce...