Menu Přerov

Nejlepší restaurace v Přerově: Objevte gurmánský ráj!

Výběr restaurací v Přerově Přerov nabízí pestrou škálu restaurací pro každý vkus a rozpočet. Ať už hledáte tradiční českou kuchyni, mezinárodní speciality nebo moderní gastronomické zážitky, v Přerově si jistě vyberete. Pro milovníky klasiky je tu celá řada restaurací nabízejících svíčkovou na smetaně, vepřo...

Pepř

Pepř: Tajemství kuchyně odhaleno

Historie pepře Pepř je spolu se solí nejpoužívanějším kořením na světě. Jeho historie sahá tisíce let zpátky, do starověké Indie. Pepř černý, bílý a zelený, to vše jsou plody pepřovníku černého, liší se pouze stupněm zralosti a zpracováním. Již ve starověku byl pepř vysoce ceněným zbožím a sloužil nejen k...

Makovnik

Makovník: Tajemství české vánoční klasiky

Makovník: Česká klasika Málokterý dezert evokuje vzpomínky na dětství a tradiční českou kuchyni tak jako makovník. Tento vláčný moučník s bohatou náplní z mletého máku je stálicí na svátečních stolech i při běžných rodinných oslavách. Jeho obliba tkví nejen v lahodné chuti, ale i v dostupnosti surovin a poměrně...

Ostružiny

Ostružiny: Černé poklady plné chuti a vitamínů

Ostružiny: Plody plné chuti Ostružiny, tmavě fialové plody plné sladké, lehce nakyslé chuti, jsou oblíbenou pochoutkou mnoha lidí. Tyto drobné bobule, rostoucí na ostnatých keřích, skrývají v sobě nejen lahodnou chuť, ale i řadu vitamínů a antioxidantů. Ostružiny jsou bohaté na vitamín C, vitamín K a mangan, které...

Rychla Buchta

Rychlá buchta, která vám zachrání den

Rychlá buchta: Co to je? Rychlá buchta, to je synonymum pro záchranu mlsného jazýčka, když zrovna nemáte čas ani energii trávit hodiny v kuchyni. Jde o druh moučníku, který je hotový raz dva a obvykle vyžaduje jen pár základních ingrediencí, které má doma snad každý. Právě jednoduchost a rychlost přípravy dělá z...

Proteinový Koktejl

Proteinový koktejl: Tajná zbraň pro vaše svaly?

Co je proteinový koktejl? Proteinový koktejl je v podstatě nápoj určený k doplnění bílkovin ve stravě. Bílkoviny, také známé jako proteiny, jsou stavebními kameny našich svalů, kostí, kůže a vlasů. Jsou nezbytné pro růst, regeneraci a celkové zdraví. Proteinové koktejly se obvykle vyrábějí z různých zdrojů...

Bavorské Vdolky

Bavorské vdolky: Recept na nadýchanou slast z Německa

Co jsou bavorské vdolky? Bavorské vdolky, známé také jako „buchty na plechu“ nebo „kynuté koláče z pekáče“, jsou neodmyslitelnou součástí české kuchyně, ačkoliv jejich název napovídá jiný původ. Jedná se o lahodný druh pečiva, který se připravuje z kynutého těsta a obvykle se plní ovocem, tvarohem nebo mákem....

U Veverky

U Veverky: Skrytý Pražský Poklad Pro Gurmány

Praha, město sta věží, láká nejen svou architekturou, ale i bohatou gastronomií. Mezi stovkami restaurací se skrývají i opravdové legendy, podniky s duší a historií, které se staly neodmyslitelnou součástí pražské atmosféry. Jedním z takových míst je bezesporu restaurace U Veverky. Tento podnik, jehož název evokuje...

Paleo Recepty

Lovte Chuťovky Z Pravěku: Snadné Paleo Recepty Pro Každý Den

Paleo strava, někdy nazývaná také jako "dieta doby kamenné", si v posledních letech získala značnou popularitu. Základní princip paleo stravy spočívá v konzumaci potravin, o kterých se předpokládá, že byly dostupné našim předkům v období paleolitu, tedy zhruba před 2,5 miliony až 10 000 lety. Paleo strava se zaměřuje na...