Vafle: Tajemství křupavé dokonalosti
Vafle: Oblíbená pochoutka Vafle, ty křupavé a zároveň nadýchané placky, jsou oblíbenou pochoutkou napříč generacemi. Jejich historie...
Vafle: Oblíbená pochoutka Vafle, ty křupavé a zároveň nadýchané placky, jsou oblíbenou pochoutkou napříč generacemi. Jejich historie...
Trendy pánské střihy Pánské střihy a účesy pro muže se neustále vyvíjejí a trendy se mění s dobou. Co letělo loni, už letos být out....
Šlehačka: Sladká tečka na dortu Šlehačka, nadýchaný oblak sladkosti, je tou pravou tečkou na dortu každé sladké pochoutky. Její jemná...
Výběr restaurací v Přerově Přerov nabízí pestrou škálu restaurací pro každý vkus a rozpočet. Ať už hledáte tradiční českou kuchyni, mezinárodní speciality nebo moderní gastronomické zážitky, v Přerově si jistě vyberete. Pro milovníky klasiky je tu celá řada restaurací nabízejících svíčkovou na smetaně, vepřo...
14. 10. 2024
Historie pepře Pepř je spolu se solí nejpoužívanějším kořením na světě. Jeho historie sahá tisíce let zpátky, do starověké Indie. Pepř černý, bílý a zelený, to vše jsou plody pepřovníku černého, liší se pouze stupněm zralosti a zpracováním. Již ve starověku byl pepř vysoce ceněným zbožím a sloužil nejen k...
14. 10. 2024
Makovník: Česká klasika Málokterý dezert evokuje vzpomínky na dětství a tradiční českou kuchyni tak jako makovník. Tento vláčný moučník s bohatou náplní z mletého máku je stálicí na svátečních stolech i při běžných rodinných oslavách. Jeho obliba tkví nejen v lahodné chuti, ale i v dostupnosti surovin a poměrně...
13. 10. 2024
Ostružiny: Plody plné chuti Ostružiny, tmavě fialové plody plné sladké, lehce nakyslé chuti, jsou oblíbenou pochoutkou mnoha lidí. Tyto drobné bobule, rostoucí na ostnatých keřích, skrývají v sobě nejen lahodnou chuť, ale i řadu vitamínů a antioxidantů. Ostružiny jsou bohaté na vitamín C, vitamín K a mangan, které...
13. 10. 2024
Rychlá buchta: Co to je? Rychlá buchta, to je synonymum pro záchranu mlsného jazýčka, když zrovna nemáte čas ani energii trávit hodiny v kuchyni. Jde o druh moučníku, který je hotový raz dva a obvykle vyžaduje jen pár základních ingrediencí, které má doma snad každý. Právě jednoduchost a rychlost přípravy dělá z...
13. 10. 2024
Co je proteinový koktejl? Proteinový koktejl je v podstatě nápoj určený k doplnění bílkovin ve stravě. Bílkoviny, také známé jako proteiny, jsou stavebními kameny našich svalů, kostí, kůže a vlasů. Jsou nezbytné pro růst, regeneraci a celkové zdraví. Proteinové koktejly se obvykle vyrábějí z různých zdrojů...
12. 10. 2024
Co jsou bavorské vdolky? Bavorské vdolky, známé také jako „buchty na plechu“ nebo „kynuté koláče z pekáče“, jsou neodmyslitelnou součástí české kuchyně, ačkoliv jejich název napovídá jiný původ. Jedná se o lahodný druh pečiva, který se připravuje z kynutého těsta a obvykle se plní ovocem, tvarohem nebo mákem....
12. 10. 2024
Praha, město sta věží, láká nejen svou architekturou, ale i bohatou gastronomií. Mezi stovkami restaurací se skrývají i opravdové legendy, podniky s duší a historií, které se staly neodmyslitelnou součástí pražské atmosféry. Jedním z takových míst je bezesporu restaurace U Veverky. Tento podnik, jehož název evokuje...
12. 10. 2024
Původ a historie pesta Ačkoliv se zdá, že pesto, tato aromatická italská omáčka, je tu s námi odjakžila, jeho historie není tak dlouhá, jak by se mohlo zdát. Ve skutečnosti není pesto starodávným receptem, jehož kořeny sahají až do dob římských císařů. První pídění zmínky o něčem, co připomíná dnešní pesto,...
11. 10. 2024
Paleo strava, někdy nazývaná také jako "dieta doby kamenné", si v posledních letech získala značnou popularitu. Základní princip paleo stravy spočívá v konzumaci potravin, o kterých se předpokládá, že byly dostupné našim předkům v období paleolitu, tedy zhruba před 2,5 miliony až 10 000 lety. Paleo strava se zaměřuje na...
11. 10. 2024