U Čápa Příchovice

Poctivá česká kuchyně? Tu najdete U Čápa Příchovice!

U Čápa: Pohostinnost v Příchovicích Příchovice, malebná vesnička v srdci Krkonoš, skrývá poklad pohostinnosti – restauraci U Čápa. U Čápa je více než jen restaurace, je to místo s duší, kde se snoubí tradice s moderním komfortem. Gurmánské zážitky z čerstvých lokálních surovin si vychutnáte v útulném prostředí...

Frittata

Frittata: Italská lahůdka, která si vás získá

Co je frittata? Frittata je lahodný pokrm pocházející z Itálie, který se podobá quiche nebo slanému koláči. Připravuje se z vajec, sýra a dalších ingrediencí, jako je zelenina, maso nebo bylinky. Frittata se liší od quiche tím, že neobsahuje těsto a peče se na pánvi. Tradičně se frittata připravuje na plotně a poté se...

Danone

Danone inovuje: Co chystá pro české spotřebitele?

Historie Danone Příběh Danone se začal psát v roce 1919 v Barceloně, kdy Isaac Carasso, inspirován poznatky Ilji Mečnikova o prospěšnosti jogurtu, začal s jeho výrobou. Značku pojmenoval po svém synovi Danielovi – Danone. Z malé barcelonské firmy se brzy stala mezinárodní společnost. Danone expandovala do Francie a dalších...

Casa Mia

Vychutnejte si pravou Itálii v Casa Mia

Původ názvu Casa Mia Když hledáte pronájem domu, chcete se cítit jako doma - a přesně takový pocit vám dá i restaurace Casa Mia. Jo, v italštině to znamená "Můj dům", což přesně sedí k tomu, co tahle restaurace nabízí. Stejně jako když si vyberete správný pronájem domu, i tady najdete to pravý teplo domova, fakt...

Višeň

Sladká tajemství višní: Od pecek k dokonalému koláči

Višeň – královna peckovin Sladká, šťavnatá a neodolatelná – to je višeň, královna peckovin, která svými plody zdobí zahrady a ovocné sady už od pradávna. Její původ sahá až do oblasti Malé Asie, odkud se postupně rozšířila do celého světa. Dnes existuje nespočet odrůd, z nichž každá se pyšní specifickou...

Prosciutto Crudo

Prosciutto crudo: Chuť Itálie, která vás dostane!

Co je prosciutto crudo? Prosciutto crudo, často označované jako italská sušená šunka, je delikatesa, která si získala srdce gurmetů po celém světě. Vyrábí se ze zadního vepřového stehna, které prochází specifickým procesem solení a sušení. Na rozdíl od šunky vařené se prosciutto crudo nezahřívá, ale zraje pomalu a...

Proteinové Kaše

Proteinové kaše: Tajemství sytosti a svalů v jednom hrnku

Výhody proteinových kaší Proteinové kaše si získávají na popularitě a není se čemu divit. Nabízejí totiž celou řadu výhod, ať už se jedná o snadnou a rychlou snídani, svačinu do práce nebo regeneraci po sportovním výkonu. Jednou z hlavních předností proteinových kaší je jejich vysoký obsah bílkovin. Bílkoviny...

Houbová Smaženice Recept

Nejlepší houbová smaženice: Recept na lahodnou pochoutku

Houbová smaženice, to je synonymum pro rychlý, snadný a přitom neskutečně lahodný pokrm. Stačí pár ingrediencí, které máte běžně doma, a během chvilky se můžete těšit na voňavou dobrotu. Ať už se jedná o hříbky, lišky, žampiony nebo jiné oblíbené houby, smaženice z nich bude vždycky skvělou volbou. Houby dodají...

Snickers

Tajemství legendárních Snickers: Co se skrývá uvnitř?

Historie Snickers Sladkost, kterou dnes známe jako Snickers, spatřila světlo světa v roce 1930. Vymyslel ji a uvedl na trh americký cukrář Frank Mars prostřednictvím své společnosti Mars Incorporated. Název Snickers nebyl vybrán náhodně. Bylo to jméno jednoho z oblíbených koní rodiny Marsů. Čokoládová tyčinka Snickers se...