Bavorské Vdolky

Bavorské vdolky: Recept na nadýchanou slast z Německa

Co jsou bavorské vdolky? Bavorské vdolky, známé také jako „buchty na plechu“ nebo „kynuté koláče z pekáče“, jsou neodmyslitelnou součástí české kuchyně, ačkoliv jejich název napovídá jiný původ. Jedná se o lahodný druh pečiva, který se připravuje z kynutého těsta a obvykle se plní ovocem, tvarohem nebo mákem....

U Veverky

U Veverky: Skrytý Pražský Poklad Pro Gurmány

Praha, město sta věží, láká nejen svou architekturou, ale i bohatou gastronomií. Mezi stovkami restaurací se skrývají i opravdové legendy, podniky s duší a historií, které se staly neodmyslitelnou součástí pražské atmosféry. Jedním z takových míst je bezesporu restaurace U Veverky. Tento podnik, jehož název evokuje...

Paleo Recepty

Lovte Chuťovky Z Pravěku: Snadné Paleo Recepty Pro Každý Den

Paleo strava, někdy nazývaná také jako "dieta doby kamenné", si v posledních letech získala značnou popularitu. Základní princip paleo stravy spočívá v konzumaci potravin, o kterých se předpokládá, že byly dostupné našim předkům v období paleolitu, tedy zhruba před 2,5 miliony až 10 000 lety. Paleo strava se zaměřuje na...

U Čápa Příchovice

Poctivá česká kuchyně? Tu najdete U Čápa Příchovice!

U Čápa: Pohostinnost v Příchovicích Příchovice, malebná vesnička v srdci Krkonoš, skrývá poklad pohostinnosti – restauraci U Čápa. U Čápa je více než jen restaurace, je to místo s duší, kde se snoubí tradice s moderním komfortem. Gurmánské zážitky z čerstvých lokálních surovin si vychutnáte v útulném prostředí...

Frittata

Frittata: Italská lahůdka, která si vás získá

Co je frittata? Frittata je lahodný pokrm pocházející z Itálie, který se podobá quiche nebo slanému koláči. Připravuje se z vajec, sýra a dalších ingrediencí, jako je zelenina, maso nebo bylinky. Frittata se liší od quiche tím, že neobsahuje těsto a peče se na pánvi. Tradičně se frittata připravuje na plotně a poté se...

Danone

Danone inovuje: Co chystá pro české spotřebitele?

Historie Danone Příběh Danone se začal psát v roce 1919 v Barceloně, kdy Isaac Carasso, inspirován poznatky Ilji Mečnikova o prospěšnosti jogurtu, začal s jeho výrobou. Značku pojmenoval po svém synovi Danielovi – Danone. Z malé barcelonské firmy se brzy stala mezinárodní společnost. Danone expandovala do Francie a dalších...

Casa Mia

Vychutnejte si pravou Itálii v Casa Mia

Původ názvu Casa Mia Když hledáte pronájem domu, chcete se cítit jako doma - a přesně takový pocit vám dá i restaurace Casa Mia. Jo, v italštině to znamená "Můj dům", což přesně sedí k tomu, co tahle restaurace nabízí. Stejně jako když si vyberete správný pronájem domu, i tady najdete to pravý teplo domova, fakt...

Višeň

Sladká tajemství višní: Od pecek k dokonalému koláči

Višeň – královna peckovin Sladká, šťavnatá a neodolatelná – to je višeň, královna peckovin, která svými plody zdobí zahrady a ovocné sady už od pradávna. Její původ sahá až do oblasti Malé Asie, odkud se postupně rozšířila do celého světa. Dnes existuje nespočet odrůd, z nichž každá se pyšní specifickou...