Philips Sonicare: Bělejší úsměv jedním stiskem
Technologie sonického čištění Elektrické zubní kartáčky Philips Sonicare přinášejí úplně nový způsob, jak pečovat o zuby a dásně....
Technologie sonického čištění Elektrické zubní kartáčky Philips Sonicare přinášejí úplně nový způsob, jak pečovat o zuby a dásně....
Historie značky Viviantis Nemohu vám poskytnout historii kosmetické značky Vivantis, protože pokud vím, taková značka neexistuje. Abych mohl...
Co je bulka v podpaží? Objevili jste někdy v podpaží bulku a začali jste se strachovat? Není důvod k panice, většinou to nic závažného...
Makovník: Česká klasika Málokterý dezert evokuje vzpomínky na dětství a tradiční českou kuchyni tak jako makovník. Tento vláčný moučník s bohatou náplní z mletého máku je stálicí na svátečních stolech i při běžných rodinných oslavách. Jeho obliba tkví nejen v lahodné chuti, ale i v dostupnosti surovin a poměrně...
13. 10. 2024
Ostružiny: Plody plné chuti Ostružiny, tmavě fialové plody plné sladké, lehce nakyslé chuti, jsou oblíbenou pochoutkou mnoha lidí. Tyto drobné bobule, rostoucí na ostnatých keřích, skrývají v sobě nejen lahodnou chuť, ale i řadu vitamínů a antioxidantů. Ostružiny jsou bohaté na vitamín C, vitamín K a mangan, které...
13. 10. 2024
Rychlá buchta: Co to je? Rychlá buchta, to je synonymum pro záchranu mlsného jazýčka, když zrovna nemáte čas ani energii trávit hodiny v kuchyni. Jde o druh moučníku, který je hotový raz dva a obvykle vyžaduje jen pár základních ingrediencí, které má doma snad každý. Právě jednoduchost a rychlost přípravy dělá z...
13. 10. 2024
Co je proteinový koktejl? Proteinový koktejl je v podstatě nápoj určený k doplnění bílkovin ve stravě. Bílkoviny, také známé jako proteiny, jsou stavebními kameny našich svalů, kostí, kůže a vlasů. Jsou nezbytné pro růst, regeneraci a celkové zdraví. Proteinové koktejly se obvykle vyrábějí z různých zdrojů...
12. 10. 2024
Co jsou bavorské vdolky? Bavorské vdolky, známé také jako „buchty na plechu“ nebo „kynuté koláče z pekáče“, jsou neodmyslitelnou součástí české kuchyně, ačkoliv jejich název napovídá jiný původ. Jedná se o lahodný druh pečiva, který se připravuje z kynutého těsta a obvykle se plní ovocem, tvarohem nebo mákem....
12. 10. 2024
Praha, město sta věží, láká nejen svou architekturou, ale i bohatou gastronomií. Mezi stovkami restaurací se skrývají i opravdové legendy, podniky s duší a historií, které se staly neodmyslitelnou součástí pražské atmosféry. Jedním z takových míst je bezesporu restaurace U Veverky. Tento podnik, jehož název evokuje...
12. 10. 2024
Původ a historie pesta Ačkoliv se zdá, že pesto, tato aromatická italská omáčka, je tu s námi odjakžila, jeho historie není tak dlouhá, jak by se mohlo zdát. Ve skutečnosti není pesto starodávným receptem, jehož kořeny sahají až do dob římských císařů. První pídění zmínky o něčem, co připomíná dnešní pesto,...
11. 10. 2024
Paleo strava, někdy nazývaná také jako "dieta doby kamenné", si v posledních letech získala značnou popularitu. Základní princip paleo stravy spočívá v konzumaci potravin, o kterých se předpokládá, že byly dostupné našim předkům v období paleolitu, tedy zhruba před 2,5 miliony až 10 000 lety. Paleo strava se zaměřuje na...
11. 10. 2024
U Čápa: Pohostinnost v Příchovicích Příchovice, malebná vesnička v srdci Krkonoš, skrývá poklad pohostinnosti – restauraci U Čápa. U Čápa je více než jen restaurace, je to místo s duší, kde se snoubí tradice s moderním komfortem. Gurmánské zážitky z čerstvých lokálních surovin si vychutnáte v útulném prostředí...
11. 10. 2024
Co je frittata? Frittata je lahodný pokrm pocházející z Itálie, který se podobá quiche nebo slanému koláči. Připravuje se z vajec, sýra a dalších ingrediencí, jako je zelenina, maso nebo bylinky. Frittata se liší od quiche tím, že neobsahuje těsto a peče se na pánvi. Tradičně se frittata připravuje na plotně a poté se...
10. 10. 2024